Energielabel woningen
Vanaf 1 januari 2021 kunt u via onze site energielabeling.com het vernieuwde energielabel op basis van de NTA 8800 methode aanvragen. Wij zijn een BRL9500 gecertificeerd bedrijf en werken volgens alle wettelijke richtlijnen en eisen gesteld door de overheid.
Het doel van de overheid bij het uitgeven van het energielabel is om woningeigenaren te stimuleren en bewust te worden over wat de mogelijkheden zijn voor een comfortabel en energiezuinige woning.
Voor de bepaling van de energieprestatie en het energielabel van de woning wordt middels een woningbezoek een inspectie uitgevoerd door één van onze gecertificeerd EP adviseurs. De adviseur komt bij u langs om noodzakelijke metingen aan de ruimtes en de installaties te verrichten. Na het bezoek zal de adviseur de opnamegegevens doorvoeren in het software programma om zo de energieprestatie en het energielabel van uw woning nauwkeurig te bepalen. Hierna wordt dit door ons geregistreerd bij RVO en ontvangt u het energielabel per e-mail. Energielabels blijven 10 jaar geldig.
Het energielabel laat u in één keer duidelijk zien hoe energiezuinig uw woning is. Het label geeft met klasse aan, van label A++++ zeer zuinig tot label G zeer onzuinig, hoe energiezuinig uw woning is. Energiebesparing van uw huis heeft voor u een aantal grote voordelen, zoals: een besparing van uw maandelijkse woonlasten, meer wooncomfort, stijgt mogelijk de waarde van uw woning en heeft uw woning minder CO2-uitstoot waarbij u bijdraagt aan een beter klimaat.
Een energielabel voor woningen is verplicht. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel voor woningen is een instrument dat inzicht geeft in de energieprestatie van de woning en verbetermogelijkheden voor isolatie en installaties. Dat geeft de woningeigenaar handelingsperspectief. Hiermee kan de woning verder worden verduurzaamd, energiekosten worden bespaard en het wooncomfort toenemen.
Woningeigenaren zijn verplicht om bij de oplevering, verkoop of verhuur van een woning een definitief energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Een woningeigenaar, koper of huurder kan in de registratiedatabase EP-online of zoekjeenergielabel.nl zien of voor het betreffende adres al een geldig energielabel geregistreerd is.
Het is verplicht om in verkoop- of verhuuradvertenties van een gebouw de energieprestatie-indicator (de labelklasse) van een geldig afgegeven energielabel te vermelden. Er zal tot 1 juli 2021 niet worden gehandhaafd op deze verplichting. Na 1 juli 2021 zal er wel worden gehandhaafd door de overheid. Dus zorg ervoor dat u tijdig in het bezit bent van een geldig energielabel van uw woning.